Z pewnością każdy z nas spotkał się z żywnością ekologiczną. Można powiedzieć, że obecnie panuje moda na zdrowe odżywianie. Jednak zastanówmy się, czy korzyści płynące z żywności ekologicznej są aż tak wielkie, że powinniśmy tylko taką wyłącznie jeść? O tym, zaletach, wadach i zależnościach pomiędzy ekologiczną żywnością a samym oszczędzaniu dowiecie się z naszej prezentacji (aby przejść do następnego slajdu, należy kliknąć na prezentację lub chwilkę poczekać). Miłego czytania :-)

Jakie Wy macie zdanie na ten temat? Czy sami może spożywacie żywnością ekologiczną? Widzicie w niej więcej zalet, czy wad? Piszcie w komentarzach ;-)

Trzymajcie się i do następnego wpisu :-)

Przy tworzeniu prezentacji wykorzystano informacje z:


http://www.polskieradio.pl/42/259/Artykul/953741,Jak-oszczedzaja-Polacy-Mezczyzni-mniej-rozrzutni-od-kobiet


http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBywno%C5%9B%C4%87_ekologiczna


http://www.krytykapolityczna.pl/artykuly/zdrowie/20130824/gerwin-czy-ekozywnosc-ma-sens


http://bio.org.pl/dieta/zalety-zywnosci-ekologicznej


http://www.zdrowe-zywienie.pl/diety/Wady+i+zalety+zywnosci+ekologicznej-206/


https://www.pro-test.pl/article_article/110442,0/%C5%BBywno%C5%9B%C4%87+ekologiczna_Czy+eko+znaczy+lepsze.html

Obrazki użyte w prezentacji:


http://pixabay.com/pl/twaro%C5%BCek-ser-pomidor-czerwony-181528/


http://pixabay.com/pl/monachium-viktualienmarkt-warzyw-50974/


http://pixabay.com/pl/jab%C5%82ka-owoc%C3%B3w-witaminy-%C5%9Bwie%C5%BCe-9902/


http://ec.europa.eu/agriculture/organic/eu-policy/logo_pl